23 januari startar Practilongan för terminen. Vi dansar på Lovisagården från kl 18.30. Här finns plats för både er som vill träna och traggla, och för er som vill ha en enkel vardagskvällsmilonga.

Söndagstangon rullar som vanligt varje söndag kl 18.30 på Blåsbogården, en utmärkt tillfälle att runda av veckan med att träffas, dansa och fika med sina danskompisar. 

Här kommer mer information om helgkursen den 2 februari, då Ann och Anders från Gävle kommer och undervisar.
Kurser och milonga hålls på Malmabergs mötesplats. Efter tangolektionerna blir det eftermiddagsmilonga, den håller på mellan 14:30-17:30. Dj är Graciela
Välkomna!

28 december blir det Mellandagsmilonga på Blåsbogården kl 18.30 -21.00 med DJ Graciela. Det finns som vanligt lite fika. Välkomna!

Snart är det dags!

Under trettonhelgen erbjuder Tango Buenos Aros som vanligt en dubbelmilonga - kom och dansa!

Under medlemsmötet producerade vi en hel driva lappar med önskemål på vad föreningen ska göra, och hur. Så många härliga idéer och nyttiga tips! Stort tack till alla medlemmar som gjort sin röst hörd och på så sätt jobbat för att Tango Buenos Aros ska fortsätta vara en alldeles förträfflig förening!

En del av budskapen är lätta att omsätta i praktiken, andra måste bearbetas mer. Många lappar har också helt motstridiga önskemål, precis som diskussionen var under mötet. Vi är ganska många, och vi tycker olika.

Nu kommer styrelsen jobba vidare med alla inspel. Målet är att sålla ut åsikter som har direkt bäring på föreningens ekonomiska planering och se till att nästa års budget återspeglar medlemmarnas uttryckta vilja. Några av inläggen som handlar om aktiviteter kommer att återfinnas i verksamhetsplanen för nästa år och annat lämnar vi över som inspiration till nästa styrelse.

Protokollet från mötet kan du läsa här, och styrelsen kommer att berätta varefter hur “önskningar och erbjudanden” blir verklighet. Har du mer på hjärtat kan du alltid mejla styrelsen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Andrea och Martin från Buenos Aires

Fredag 26/10 på Malmabergs Mötesplats, Släggargatan 3

Välkomstmilonga med workshop för alla nivåer

Workshop 18:30-19:30 och milonga 19:30-21:30 Andrea och Martin bjuder oss på något roligt och användbart som passar bra på våra milongor. Därefter dansar vi tillsammans och värmer upp inför helgen! Lättare förtäring erbjuds till ett passande pris.

150,- för workshop och milonga DJ Arnaldo Mingo

 

Pris för workshop:

1 ws 280 kr

2 ws 250 kr

Resterande workshops 230 kr

För icke medlemmar tillkommer en avgift på 30 kr/ws.

 

Lördag 27/10 på Lovisagården, Slottsgatan 6 OBSERVERA PLATS FÖR DENNA WS

Ws 1 10:00-11:30 Teknikklass för kvinnor/följare med Andrea

Övningar för att träna steget, hållningen, balans koordination i kroppen och dekorationer. Alla nivåer Singelanmälan

 

Lördag 27/10 på Malmabergs Mötesplats, Släggargatan 3

Ws 2 10:00-11:30 Teknikklass för män/förare med Martin

Övningar för att träna steget, hållningen, balans, koordination i kroppen och dekorationer.

Alla nivåer

Singelanmälan

 

Ws 3 12:30-14:00 Giros, Enrosques, Planeos

Kombinationer och övningar för att kunna dessa trevliga små detaljer och behovet av att förstå omfamningen, hållningen och följsamhet. Medelavancerad/avancerad nivå Paranmälan/Singelanmälan med krav på jämna par!

 

Ws 4 14:30-16:00 Koreografi/showdans

Verktyg och tips för hur man arbetar med koreografi. (Om intresse finns arbetar vi vidare i en temakurs i vår.) Medelavancerad/avancerad nivå Paranmälan/singelanmälan med krav på jämna par!

 

20:00-ca 24.00 Milonga med DJ Graciela Loscalzo

 Var och en tar med sig egen dryck och fika. Uppvisning av Andrea och Martin Inträde 150,- Icke medlemmar 180 kr

 

Söndag 28/10 Blåsbogården, Blåsbogatan 3

Ws 5 10:30-12:00 Vals

Fokus på skillnader i musikaliteten mellan tango och vals och hur man tar sig an valsrytmen för att få flyt till musiken.

Alla nivåer

Paranmälan/Singelanmälan med krav på jämna par!

 

Ws 6 12:30-14:00 Flöde i dansen

Hur använder vi alla steg och vackra figurer. Andrea och Martin ger oss nyttiga övningar och viktiga tips hur man faktiskt gör för att få flyt i dansen på dansgolvet.

Alla nivåer

Paranmälan/Singelanmälan med krav på jämna par

Anmäl dig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

På lördag är det dags igen! Då blir det Tango y Vino på Malmabergs mötesplats, alltså på Släggargatan 3. Roger spelar musik för oss! Vi ses kl 19, och dansar till midnatt. Tango y Vino betyder att det är knytis, alla tar med sig något smarrigt till buffébordet, och så fixar alla sin egen dryck, porslin och bestick. Entré: 50 kronor för medlemmar och 80 för de som ännu inte blivit det. Varmt välkomna!!

Vad kul det vore om Du ville komma och gå kurs nästa termin! Under fliken "Kurser" finns nu hela vårens program. Notera att vi har bytt kursdagar och lokaler! Och glöm inte att anmäla dig så att vi kan förbereda kurserna på bästa sätt. Välkommen! 

 

Våra fester i höst! 

22/9 Tango y Vino Dj Arnaldo 


26-27-28/10 kurshelg med Andrea och Martin 
och 27/ 10 Tango y vino 
Dj Graciela 


1/12 Tango y Vino Dj Roger

2019 drar vi igång med buller och bång. Den populära frukostmilongan är tillbaka.
5 januari Trettondagsmilonga Dj Ingrid 
6 januari Frukostmilonga Dj Anna Stina

Styrelsen bjuder in oss till ett medlemsmöte 25 november klockan 17 på Blåsbogården. Dit kan du komma och träffa dina tangokompisar, prata om vad du tycker är viktigt i vår förening, komma med idéer och erbjudanden till dem som organiserar vår verksamhet eller ställa frågor till dem.

Föreningen går igenom en hel del förändringar just nu. Vi behöver både utvärdera förändringar som är gjorda och prata om våra visioner för framtiden! Dagordningen är tänkt så här, men hör gärna av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni hellre ser att vi disponerar tiden på ett annat sätt.

Agenda för medlemsmöte 25/11 2018

  • Föreningens ekonomi - hur ser det ut nu? Kjell får ordet och efter det finns möjlighet att ställa frågor.
    Huvudsakligen informationspunkt.

  • Kursverksamheten. Kort dragning av deltagarnas utvärderingar av höstterminens kurser och de eventuella förändringar som görs till nästa termin utifrån detta. Diskussion: vad är viktigt för att du ska vilja gå terminskurs eller helgkurs?

  • Fester. Vad vill vi och hur gör vi det? Varför brister engagemanget? Hur tycker du att prissättningen känns?
    Diskussionsfråga!

  • Söndagsdans och practilonga - är det vad vi vill ha eller behöver vi skruva på koncepten?
    Diskussionsfråga.

Efter mötet blir det söndagsdans! Självklart ser vi till att det finns fika när vi har möte! Och vi bjuder på Söndagsdansen för dem som kommer till mötet.

Välkomna!

Nu kan man anmäla sig till höstens kurser. Kursupplägget är lite omgjort och vi har gjort om upplägget för betalning.

Ni kan läsa mer om innehållet här