Bianca Cruzeiro och Martin Rylander från Barra Querida i Stockholm inleder D-kursen i vår, 3 workshops med tema "parets energi".

Bianca och Martin kommer till Västerås 14/2, 28/2 och 14/3.

 

"Vi strävar efter att uppnå en enhet bestående av två kroppar. Kropparna ska röra sig som en. Vi jobbar utifrån ett jämt energiflöde som bas men med med dynamiska inslag som accenter. Det krävs en bekväm, stabil och kontinuerlig promenad för att dynamiken ska kunna uppstå som en kontrast.

För att uppnå bekvämlighet jobbar vi med hållning, stegteknik, promenadteknik, omfamning och musik.
Vi vill ha en lugn dans som karaktäriseras av enkelhet, därför jobbar vi med tydlighet i riktningar och tempokontroll. Ovanpå den trygga basen lägger vi på dynamiska variationer så att vi lär oss hur och när vi kan ge mer energi eller rörelse men fortfarande behålla den lugna basen. Förutom dessa komponenter gör vi övningar där vi rör oss mycket respektive lite i dansutrymmet. Detta för att kunna navigera bekvämt men även för att variera energin i dansen. Inte alltid dansa smått eller stort, utan dansa så som musiken/partnern eller humöret inspirerar till. Vi ser fram emot att jobba med er!"