Har du nyligen börjat dansa tango och behöver lite musik att dansa till i köket mellan kurstillfällena?

 

Det första tipset kommer från en webbplats som heter tangomercurio.
http://www.tangomercurio.org/goldenstarterkit.pdf


De föreslår fyra orkestrar från tangons guldålder: Canaro, D'Arienzo, Di Sarli och Troilo. Det är orkestrar med stadig och tydlig puls. Di Sarli har ni garanterat stött på under någon lektion, stor favorit bland tangolärare.

Men, var hittar man musiken?

Enklast och billigast är att skapa ett konto på www.spotify.com där finns nämligen precis varenda låt som räknas upp i tangomercurios lista.

Om du redan har spotify installerat på din dator kan du klicka på den här länken så öppnas en spellista i spotify med alla låtarna. Sen är det bara att lyssna och dansa.

Är du intresserad av att köpa tango på CD-skivor finns till exempel http://www.milonga.co.uk/tango/essential.shtml som är en webbutik i England. Gott om information om de olika skivorna.

När en DJ spelar musik så väljer hon/han ofta att spela 3-4 låtar i taget - en tanda. Den finska DJ'n Antti Suniala har en blog som heter tanda of the week - http://tandaoftheweek.blogspot.com/ där hittar man en enorm mängd musik att lyssna på. Dels som mp3-filer och dels som spellistor i Spotify.

Hoppas du hittar något att lyssna och dansa till!

/Lars