Måste jag välja favorit-tanda så väljer jag Ricardo Tanturis orkester med sångaren Enrique Campos. När Castillo lämnade orkestern som dess sångare 1943  efterträddes han av Campos, som liksom Castillo var angelägen om att kommunicera med publiken, men som i motsats till Castillo sjöng på ett avspänt enkelt sätt. Med honom framstod orkestern som full av självförtroende, precis och diskret med ren perfektion. Tanturi-Campos spelade in 51 låtar som tillhör tangons stora skatter.

Jag väljer också denna tanda p.g.a. personliga minnen. Tangofestivalen i Neapel 2003: Milonga utomhus med medelhavet kluckande på stranden i den varma sommarnatten. Vid 2-tiden spelas en Tanturi-tanda och stämningen blir helt magisk när PRISONIERO kommer, med sin enastående förföriska inledning, så melodiös, så tät, så intim ? Fånge i din kärlek!

Det andra stora Tanturi-minnet är från London. Hustrun o jag åkte dit för att ta lektioner med Miguel Angel Zotto och Soledad Rivero. De hade varit så otroligt bra i Neapel där Zotto tydligt kände sig hemma. Mitt under Londonlektionen ser jag Christina segna ner i Zottos armar. Hon svimmade ? inte för att det var Zotto, utan för det visade sig hon hade hög feber. Hon insisterade att jag fullföljde lektionen så jag la henne på min rock i rummet bredvid och tittade till henne en gång i kvarten medan jag dansade med en annan dam. Efteråt kom Soledad Rivero, som för övrigt hade sin pappa med på lektionen som observatör (av vad?), och kysste mig på vardera kinden för att hon tyckte det var så omtänksamt att titta till hustrun och ändå fullfölja lektionen. (Jodå ? jag har tvätta mig sen dess). Låten under hela lektionen (även den till live solobandoneon) var Recién ? Nyligen - var du i mina armar och nu?

Vill du se sammanfattningen av en av lektionerna i med Miguel Angel Zotto och Soledad Rivero från Neapel sommaren 2003 ? precis tio år sen  (alla lektionerna var med Live Solobandoneon, läckert!) ? så har jag lagt upp den  på Youtube (jag klarade aldrig av lektionen):

http://www.youtube.com/watch?v=J18WkrEKknk

DJ Gunnar