Jag har så länge jag kan minnas älskat Evert Taubes musik och texter. 
Så nu, när det är fyrtio år sen han gick bort (31/1) passar jag på att hylla honom i Buenos Aros genom den alternativa tandan där jag valt i hans stora valsskatt. 
Min favorit av dessa tre är Fritjof i Arkadien.
Dansa, lev och njut

Katarina Bruno

Jag gillar de här valserna för att de är lätta och virvlande, som fjärilar som fladdrar över en sommaräng. Speciellt den första.., säger Anna-Stina och snurrar runt i rummet för att visa hur drivet och snurrande man dansar till de Angelis valser.

DJ: Anna-Stina Oscarson

Gäst-DJ: Jerzy Dzieciaszek

Månadens tanda har vi fått av en DJ i Stockholm, Jerzy Dzieciaszek. Han hör hemma i föreningen Tango Norte,  och nu jobbar de för fullt med sin stora nyårsfestival, Stockholm tango festival. De erbjuder sju milongor (!) under helgen, varav två med orkestern Tango Solo från Moskva. Jerzy spelar på nyårsafton. Här kan ni läsa programmet och köpa milongapass: www.tangonorte.com

Så här skriver Jerzy om sin smäktande Troilotanda:

"När den sista timmen av milonga kommer, och det är dags att spela lite långsammare och mer känslomässiga tangos, då väljer jag ofta en tanda med en av de absolut största Maestros i tangomusik - Anibal Troilo med sångaren Alberto Marino".

Gäst-DJ: Eva-Lena Ahlberg

Den här månadens tanda har vi fått från Eva-Lena Ahlberg från Vikingstad, Östergötland. Eva-Lena spelar på sina egna arrangemang på hemmaplan, några av er har till exempel hört henne på midsommartangon på Lunnevads folkhögskola, och reser också runt och spelar på olika festivaler. Till helgen spelar hon på tango otoño på skeppsholmen, på fredag och söndag. (Läs programmet här www.tangoprimavera.se)

Eva-Lenas musik håller dansarna på golvet, konstant och sent. Så här svarar hon på frågan vad som är viktigt för henne som DJ:

När jag förbereder en tanda så är det viktigt för mig att den hänger samman. Att det, om det går, är samma sångare, från samma tidsperiod eller att de har samma "stuk". Låtarna bör vara lika men ändå lite skiftande i sin karaktär så att tandan inte blir tråkig.

Donatos låtar är ofta glada, lekfulla och rytmiska och brukar uppskattas av de flesta dansarna.